lördag 30 augusti 2008

Drömmar

Jag drömmer väldigt mycket varje natt. I natt var jag ute på en bussresa ut i europa och vi körde igenom olika städer. Jag såg dem väldigt skarpt och tydligt det var som att vara där på riktigt. I vanliga fall tycker jag inte så mycket om att resa utan är helst hemma.
Mina favoritdrömmar är när jag är nån slags hemlig agent på uppdrag. Jag stjäl både bilar båtar,motorcyklar(vilket jag i vanliga fall inte kan köra) oftast brukar jag vakna upp när det är som allra mest spännande.
Min man säger att han inte drömmer alls,vilket jag tycker är märkligt. Jag tror att han bara inte kommer ihåg vad han drömt. En expert sade en gång att det är när man sover ytligt som man drömmer och när man sover riktigt djupt drömmer man inte,det är kanske förklaringen till varför min man inte tycker sig drömma.
Jag tycker det skulle vara trist att inte drömma. Jag har så livlig fantasi så jag behöver nog drömma.

I vaket tillstånd drömmer jag mest om kläder!
Nu har HM fått in så mycket snyggt i sin webbshop att jag blir alldeles till mig!
Den här tröjan ex tycker jag ser så mysig ut.

fredag 29 augusti 2008

gitarrspel

Jag fick utmärkelser av åsa.s och härligheter enligt erika. Jag tackar och bugar. Nu är det meningen att jag skall nominera 14 st bloggar. Nu är jag ju ny som bloggare och har inte lärt känna så många ännu,men här kommer några favoritbloggar med motiveringen att de inspirerat och inspirerar mig på olika sätt!

Att ha det gott:

Syren:

Sassy:

Anna kubel:

Livet på stenvreten:

Hemmabloggaren:

annireneR:

Mary:

Hanna:

Frida:

Puh,eftersom jag är nybörjare är detta inte så lätt men jag lär mig eftersom. Jag får återkomma med fler bloggar senare.

I dag har jag för första gången på ca 10 år tagit fram gitarren och rivit av några barnvisor. Det är meningen att jag skall hålla i musikundervisningen i klassen och jag lärde mig 4 ackord när jag gick lärarutbildningen. Som tur var kommer jag ihåg dem. Jag tränade lite hemma och idag spelade och sjöng vi hela klassen. Jag tycker det gick bra och det var väldigt roligt att spela gitarr. Jag skall nog försöka lära mig några fler ackord så jag kan utöka min repertoar.

Jag vill även tacka för de recepttips jag fått,tar gärna emot fler om nån har nåt bra på lut.
"musikfröken" på väg.

tisdag 26 augusti 2008

middagstips tack!

Denna vecka har det inte varit särskilt spännande mat på middagstallrikarna i min familj. I går blev det pizza från frysen för jag var för trött för att laga mat. Idag blev det ugnsfalukorv med potatismos. Jag tycker att det är svårt att komma på maträtter som både är goda och går snabbt att laga.(fläskpannkaka är vi också ganska less på för tillfället) Jag tar tacksamt emot tips!

Till helgen ( jag längtar redan dit) skulle jag vilja laga något gott med fläskfile,kanske i någon god sås. Om någon har nåt bra recept tar jag tacksamt emot detta.
tråkig ugnsfalu med mos.

måndag 25 augusti 2008

vardag igen

Jag förstår inte vart helgen tar vägen!

Jag tycker inte jag hinner med någonting. Jag jobbar just nu 75% och var tidigare ledig fredagar. Då kändes ju helgerna lite längre. Nu är jag ledig onsdagar och det är väl bra på sitt vis,att man får ett avbräck mitt i veckan.

Jag funderar på att börja jobba heltid i oktober men jag vet inte om jag orkar. Fördelen är ju att jag i så fall tjänar mer pengar och kan shoppa lite mer.

I dag var det i alla fall lite varmare och jag kunde gå i kortärmat.


utsvängda jeans JC,väst Cubus,top HM

söndag 24 augusti 2008

yves Rocher

Jag tycker mycket om smink och krämer. Jag har dock väldigt känslig hy och tål inte vad som helst,dessutom har jag ganska torr hy. Jag har under åren testat det mesta. Dyrare krämer från lancome,Clinique,biotherm,Dior.Men även billigare från apoteket som jag faktiskt tycker har varit riktigt bra. Nu har jag sen några år hittat några krämer från Yves Rocher som blivit riktiga favoriter. Fördelarna är många,krämerna passar min hy perfekt,man får 3 månaders kostnadsfri kredit och så brukar man få små gratis presenter, visserligen av varierad kvalite men parfymerna jag fått i present har varit helt underbara. Dessutom är det ofta bra priser.

Active Sensitine lugnande creme för ögon,Active Sensitive Dagcreme mot rodnader,Riche Nattcreme(den är beroendeframkallande) och gratis parfym Tendre Jasmin(med doft av Jasmin)

lördag 23 augusti 2008

färgade strumpbyxor

Jag har kvar en massa färgade strumpbyxor från förra säsongen. Jag har lila,cerice,lejongula,gröna och petrol.
Kanske jag skall ta fram dem nu i höst och använda några av dem. Förra hösten använde jag bara svart och grått och till halloween använde jag mina
lila.
blus Lindex,skor Din Sko,resten HM

onsdag 20 augusti 2008

röda byxor

Jag funderar på att införskaffa ett par röda byxor,men jag vet inte. Vad skall man ha till,förrutom svart och vitt och "håller" de hela säsongen?
röda byxor HM.

tisdag 19 augusti 2008

Det är inte lätt att vara glamourös

I dag kom alla barnen till skolan. Jag har 27 stycken i min klass. Barnen var så snälla och gulliga.

Dom hade lovat sol och värme men det blev iskallt!

När jag jobbar så brukar jag alltid stiga upp i god tid och föna håret,sminka mig och välja kläder, smycken mm. Jag tycker jag ser rätt fin ut när jag åker till jobbet. Sen måste jag byta om till gympaskor när jag är rastvakt och addera flisjackan när vi går på skogsutflykt. När vi kommer därifrån är kläderna skrynkliga,håret platt med barr och lite annat smått och gott i.

När så dagen är slut så har mascaran runnit och av läppstift och läppglans syns inte ett spår.

Jag hade en arbetskamrat för några år sedan. Hon var alltid uppklädd och sminkad och hade alltid höga klackar när hon kom på morgnarna. Vi brukade skämta om att vi skulle ha på oss våra högklackade skor när vi var rastvakter och vi såg framför oss hur vi liksom knäade när vi springande och haltande skulle försöka komma ifatt barnen.

I bland skojade vi om att vi kanske skulle söka jobb tillsammans på Åhlens sminkavdelning.

dagens praktiska outfit

gamla jeans JC,vit t-shirt Åhlens,scarf Cubus,skor Din Sko

måndag 18 augusti 2008

Triss i byxor


I somras köpte jag ett par fina byxor,de var beiga. Så blev det rea (129 kr
och då köpte jag ett par svarta och ett par gråa med. Jag har haft mycket nytta av dessa byxor i somras. De svarta byxorna kan jag ju ha även i höst

Allting HM utom skorna,Din Sko

Allting HM, utom skor Din Sko,väska Louis Vuitton
Alltihop HM utom,skärp Cubus,skor Din Sko

söndag 17 augusti 2008

söndagsbestyr och hög midja

Om söndagarna har jag alltid mycket att stå i. Tvätten skall strykas,veckans jobb planeras,men sen ägnar jag eftermiddagen åt mig själv. Jag använder peeling,lägger en ansiktsmask,filar och målar naglar,plockar ögonbryn,rakar under armar och på ben,gör en hårinpackning. Puh!
Det kostar på att hålla sig på topp.
Har ni några må bra tips?
Tar även några bilder på plagg med hög midja. Ni får ursäkta kritvita ben.
Korta byxor Cubus,kofta Cubus,t-shirt HM,skor Din Sko

topp Nelly,kjol Åhlens,skor Din Sko

Topp JC,halsband Accesora, shorts avklippta secondhand

lördag 16 augusti 2008

Nya höstkläder

Jag har inhandlat lite nya höstkläder,mest från HM. Dom svarta stuprörsjeansen är jättesköna och jag tänker nog beställa ett par till. De kostar bara 198 kronor.


svarta jeans HM,grå kofta HM,t-shirt med katt Top Shop,skor Din Sko.
Svart topp med knyt HM,byxor HM
Kofta (varm) HM
Alltihop HM,utom skor Din Sko
tröja Top Shop

fredag 15 augusti 2008

synthare och hårdrockare

När jag var i övre tonåren (på 80-talet) så var man antingen synthare eller hårdrockare. Så när man ringde "heta linjen" som var väldigt populärt då. Frågade man varandra

-Är du synthare eller hårdrockare?

Jag var synthare och hade en lång lugg som stod rakt upp,med hjälp av mycket hårspray. Jag hade även en basker på bakhuvudet,pösiga byxor som man drog åt ett skärp i midjan och axelvaddar. Man klarade sig inte utan axelvaddar. jag sprang på disco och lyssnade bla på Depeche Mode och Yazoo.

Ibland köpte jag originella kläder på secondhand. Jag minns ett par pösiga glansiga pyjamasbyxor som var både svart/vit rutiga och blommiga. Dessa byxor älskade jag. Jag såg nog ganska extrem ut.

När jag skulle börja gymnasiet var det modernt med stora svarta örhängen i räfflat gummi. Skolan jag skulle börja i var helt nybyggd och när jag första dagen öppnade mitt sprillans nya skåp såg jag att på golvet låg en jätte fin svart,räfflad gummimatta. Jag tog hem mattan , klippte ut olika former och tillverkade själv örhängen. Sedan fick jag mycket beröm för mina snygga örhängen och alla ville veta var jag köpt dem. Jag vågade aldrig tala om sanningen.

Nuförtiden finns det många olika stilar. Min son är 14 år och lyssnar på J-rock,dvs Japansk rock. Han klär sig också originellt.

Här har jag lånat hans kläder på skoj.

Eller jag kanske skall ta på mig denna outfit första skoldagen.

torsdag 14 augusti 2008

magsjuka

Det blev ingen teambuilding för min del. Jag vaknade kl 3 i natt och spydde.Fy!

Sen har jag sovit,istort sett,hela dagen och mår nu lite bättre.

Visar en bild på en söt scarf jag köpte på cubus för några dagar sedan. Den kostade bara 79 kronor och finns även i rött.

blå rutig scarf cubus,t-shirt med kattmotiv topshop

tisdag 12 augusti 2008

Jobbstart och teambuilding

Så har man börjat jobba igen och är tvungen att lägga om dygnsrytmen helt.
Jag har nu i åtta veckors tid varit uppe sent sent och sovit länge länge om mornarna. I natt tror jag att jag lyckades sova tre timmar. I kväll blir det tidigt i säng.
Jag använde mitt nya läppstift från max factor idag och det imponerade stort. Det höll i stort sett hela dagen och klarade av både mat och fika utan att jag behövde bättra på. Det får högsta betyg av mig!
I morgon reser jag bort i några dagar på teambuilding. Vi skall ha lära känna varandra övningar och syftet är att vi skall bli ett bra team.
Eftersom jag har gått både förskollärarutbildning och grundskollärarutbildning har jag varit med om oräkneliga dramaövningar och gruppövningar under mitt liv. En del bra och en del mindre bra. För sådär en femton år sedan gick jag en kurs som hette sagolik sagolek. Då hade vi en gruppövning där man skulle stå på en hög pall och blunda. Sedan skulle man falla och övriga gruppdeltagare skulle ta emot. Jag minns att jag vägrade blunda helt för jag tyckte det var så obehagligt. Då fick jag höra av ledarna att jag måste lära mig känna tillit till andra. En annan kurs jag minns med obehag var en ledarskapskurs jag gick för några år sedan. Man skulle stirra varandra i ögonen och man fick inte vika med blicken. Länge,länge skulle vi stå och stirra på varandra. Sedan skulle vi sjunga en nonsensvisa och våga dansa fritt för att släppa hämningarna. Brrrrr
Annars så har jag med glatt mod sovit åtskilliga nätter i stora militärtält där man legat packat som sillar för att hålla värmen. Jag har varit med och gestaltat märkliga figurer i grupp med kroppen. Jag har stått ensam i mitten av en cirkel och försökt gestalta olika känslor med hjälp av pantomim medan övriga skulle försöka gissa hur jag kände mig.
Det skall bli intressant att se vad vi skall göra på denna kurs.
Undras vad man skall ha för kläder. Det kanske är synd att jag inte sparat en av alla mina snygga plyschoveraller jag hade som ung. Det hade nog passat nu!
Ha det så bra
Vi ses snart!
Jeansshorts Vero Moda,T-shirt Lindex,väst cubus,skor Din Sko
Bilden bredvid,nya favvoläppstiftet från max factor.

måndag 11 augusti 2008

Svart, Svart, Svart

Jag har skickat efter en hel del höstkläder och jag märker att det mesta är svart. Jag blir lite rädd att det kommer att se ut som att jag skall på en begravning. Många av de kläder jag köpte i somras var faktiskt också svarta.
För ca ett år sedan gick jag en kurs i sagoberättande. Kvinnan som ledde kursen var väldigt karismatisk och hon hade mycket färgglada kläder på sig varje dag och stora örhängen. Hon sade att färger på kläder och annat påverkar hur man mår. Hon sa att hon aldrig skulle kunna klä sig i svart och om vi skulle använda en kuliss till vårat berättande fick vi inte använda svart utan i så fall hellre marinblått.
Jag minns när jag i början på nittiotalet jobbade som förskollärare. Då sade vår föreståndare åt oss att ta bort den svarta färgen när barnen skulle måla. Det var enligt henne inte bra om barnen målade för mörka bilder.
Jag tycker faktiskt om svart. Jag tycker att det är en dramatisk färg och det är snyggt om man kombinerar det med andra starka färger. Jag har inte märkt att jag skulle bli deprimerad av svart men vad vet jag . Jag kanske skulle bli hur glad som helst om jag klädde mig i rött och gult.


Blå byxor Bik Bok,svart t-shirt med rosett Bik Bok skor Din Sko

Svart,vit lång tröja Lindex ,svarta leggings Cubus,skärp Lindex,väska HM

Svart t-shirt med rosetter Lindex,kofta Lindex,svarta byxor med stora fickor Åhlens
svart-vit randig t-shirt HM,kofta Lindex,byxa Åhlens,väska HM

Det är mycket med det jordiska

Tack för alla fina kommentarer jag fått,det värmde verkligen!


malin skrev bla "varför kan man inte bara vara nöjd med sig själv" och det är väl receptet på lycka,att man är nöjd med sig själv och med sitt liv. Det gäller att leva sitt liv och ta reda på vad man själv behöver för att må bra. Detta gäller även klädstil. Det gäller att hitta sin egen stil,sen kan man naturligtvis bli inspirerad av andra men man bör inse att man är unik och inte försöka eftersträva att bli en kopia av någon. Inser nu plötsligt att jag börjar flippa ut i floskler. Visst kan man byta stil,flera gånger om dan om man nu känner för det. Jag menar möjligheten finns ju och vi har fler möjligheter än vad vi tror....
Vi har byggt ut vårat hus och nu fått en ny stor hall. Den har varit rätt så kal och tom men igår så bestämde vi oss för att hänga upp tavlor på väggarna. Vi klarade av hela företaget utan tjafs,vilket förvånade mig. Jag och min man har båda starka viljor och tycker båda att vi har bra smak. Min man vill helst hänga tavlor högt upp nästan vid taket för att få plats med så många som möjligt. Dessutom mäter han exakt med måttstocken så att höjden från taket och mellan tavlorna är exakt. Jag däremot använder ögonmått och hänger där det ser snyggt ut.


Jag fick i detta fall säga till hur högt tavlorna skulle hänga och bestämma vilka tavlor som skulle upp och så fick han mäta exakt med sin måttstock.


Det gick hur bra som helst. Han hittade några tavlor i gömmorna som han sparat sen han var barn och jag tyckte dom var så charmiga och söta att dom också kom upp på väggen. Dom är från 1969. Visst är dom väl fina!

lördag 9 augusti 2008

Ett nytt liv

Nu när hösten närmar sig är det många som önskar en nystart-Ett nytt liv.


Tidningarna fylls ännu en gång av tips på hur man kommer igång med träningen,går ner i vikt,slutar röka,skaffar en ny klädstil mm. Det är som om man skall gå igenom larv,puppa stadiet och komma ut som en vacker fjäril. Man skall bli den som man egentligen var ämnad att vara,en mycket bättre version av sig själv helst på alla plan.



Själv är jag ganska så mager om bena och skulle helst behöva gå upp nåt extra kilo för att vara helt nöjd. Jag röker inte,frossar inte i onyttigheter,dricker inte ens alkohol,men det är klart lite bättre flås skulle inte skada så mitt nystartslöfte till mig själv får bli att börja promenera lite mer. Ligga i soffan och äta glass för att försöka göda min lilla men dock begynnande kalaskula och inte att förglömma shoppa så mycket snygga höstkläder som min magra plånbok tillåter.



första "fjärils bilden" mörka stuprör från JC svartvit topp från Lindex och skor från Din Sko.


Svarta jodpursth från Lindex ,t shirt och kofta Lindex och skor din sko.

 
Shopping och Mode Topplista Favoritlistan.se bloggping BloggRegistret.se Blogg listad på Bloggtoppen.se