tisdag 30 september 2008

mycket med det jordiska


Nu har vi haft föräldramöte och det känns skönt att det är avklarat för det är alltid en anspänning innan,men det funkar bra i klassen så mötet var lugnt.
Nu är det bara alla föräldrasamtal kvar. I morgon är jag ledig och nästa vecka är det slut på mina lediga onsdagar för då börjar jag jobba heltid. Det känns spännande!

.
Alltihop HM.
Kul potatis.

fredag 26 september 2008

utmaning

jag fick en utmärkelse av åsa.s i hennes blogg. hon utsåg min blogg till veckans blogg.Jag bugar och tackar!

Sen blev jag utmanad av frida att svara på några frågor och även utmana 4 andra att svara på samma frågor.

reglerna:

Svara på alla frågor. Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar,be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

1. Vilken mat äter du ofta?

Fläskpannkaka,så klart, kalops,lax med avocado,kyckling med mangosalsa,thaimat.

2. När du är på kalas,är du den person som sitter eller hjälper du till att duka av?

Jag är personen som hjälper till att duka av och även erbjuder mig att diska.

3. Var sitter du helst när du bloggar?

jag sitter i vardagsrummet där vi även har tv´n så att jag både kan lyssna på den och blogga.

4. Köper du ofta triss?

Nej,jag köper inga trisslotter men jag fantiserar ofta vad jag skulle göra om jag vann mycket pengar.

5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester?

Jag har ju barnasinnet kvar så jag tycker att legoland i Danmark var jättekul.

6. Vilken tv-kanal tittar du mest på?

jag tittar en del på 4 an och idol,sen gillar jag kanal 5 för där går bla desperate housewives.



Jag utmanar nu Petra,annirene,härligheter enligt erika,att ha det gott.

onsdag 24 september 2008

bilbesiktning

I dag har jag haft studiedag,vi har lärt oss hur vi, i ett data program, skall fylla i för varje elev om de uppnått målen i varje ämne. På eftermiddagen besiktigade jag bilen och den gick inte igenom!

Någon(antagligen min man) hade satt i lamporna till strålkastarna fel så de bländade för mycket,så det blir till att fixa till detta och besikta om bilen. Jag får väl vara tacksam att det inte var nåt allvarligare fel men ändå. Nu förstår jag varför vissa bilister blinkat åt mig när jag mött dem.
Idag har jag använt min secondhandkjol för tredje dagen i rad.
omlottkjol HM,topp HM,väst Lindex

tisdag 23 september 2008

tuesday

Så var tisdagens jobb avklarat. Jag har varit till läkaren och vi har kommit överrens om att jag skall försöka jobba heltid nån månad för att se om jag orkar. Det känns i alla fall positivt och jag hoppas att det skall gå bra. Jag får bara försöka tänka på att vara lite mindre ambitiös.(drabbades av utmattningsdepression för 3 år sedan).
Jag skall även vara lite mindre ambitiös här hemma också och be om hjälp. Dessutom är det inte hela världen med lite dammråttor och färdig pyttipanna ibland.
omlottkjol HM,tröja JC,skärp Lindex

måndag 22 september 2008

måndag igen

Ja,så var det måndag igen! helgen gick i en rasande fart. Denna vecka kommer att bli intensiv för min del med många inbokade möten. Om två veckor är det kanske dax för mig att börja jobba heltid,men jag får se om jag orkar det. Det skulle i och för sig vara skönt att tjäna lite mer pengar.
I dag tog jag på mig en "gammal" omlottkjol som jag fått av en arbetskamrat till min man för flera år sedan. Den var dock för stor i midjan så jag sydde in den i helgen och nu passar den bra. Jag tycker om färgen,lite
plommonfärgad. Dessutom klarade den av en skogspromenad med barnen bara fint!
omlottkjol HM,topp med rosett BIK BOK,cardigan HM,halsband Baglady.

lördag 20 september 2008

om jag hade pengar

I dag på nyhetsmorgon så var det en man som skrapade hem 50.000 kronor i månaden i 10 år. Jag och min man började fantisera,vad skulle vi göra om vi vann så mycket pengar. Jag skulle i varje fall inte sluta jobba helt,för jag tycker så mycket om mitt jobb. Men jag skulle jobba deltid och så skulle jag köpa en ny gitarr och försöka lära mig många fler ackord,kanske gå en gitarrkurs. Så skulle jag shoppa och få lite mer tid att blogga och lära mig mer om det. Min man han sa att han skulle sluta jobba och börja spela golf på heltid eller starta ett eget litet företag. Vad skulle ni göra om ni vann så mycket pengar?
I eftermiddags har jag även roat mig med att sortera papper. Jag skulle leta efter en manual till tvättmaskinen och för att hitta den var jag tvungen att rensa ur några skåp med papper. Det var behövligt!
Helt otroligt vad mycket papper jag lyckats samla på mig!

måndag 15 september 2008

paket

I dag fick jag ett paket från HM men det mesta skall jag skicka tillbaka. Jag vet inte hur jag tänkte när jag skickade efter grå tröja,grå cardigan och mörkgrå strumpbyxor. De röda rosörhängena var fina och de behåller jag.Den lilla röda väskan var inte heller någon hit utan såg billig och plastig ut. Nu skall jag gå och laga fiskgratäng carbonara.

rosörhängen HM.

Allt HM,utom topp Lindex.

lördag 13 september 2008

filmtävling och utmaning

I torsdags var min käre son med i en kortfilmsfestival på vår ort. Det var en animerad film som fått namnet "honungskakan". Han har gjort den tillsammans med sin kompis och de har kämpat i flera månader sena kvällar för att bli klara i tid.
Nu vann de lättviktsklassen (upp till 16 år) och får tävla i Novemberfestivalen i Trollhättan. Min son kom hem med blommor och plakett och var med i tidningen i fredags. Riktigt roligt!
Nästa fredag åker de även upp till Umeå för att visa filmen där i en filmfestival.

Jag blev utmanad av Sassy att tycka till om höstmodet. Jag ser alltid fram emot att få ta del av säsongstrenderna när de kommer och jag annammar allt och tycker för det mesta att ALLT är snyggt så också denna säsong!
Sen finns det väl vissa saker som jag inte passar så bra i som tex de höga stövlarna. I dem ser jag ut som om jag lånat min pappas för stora skor och tar jag på mig en av de där långa vida,ankellånga kjolarna som är så inne nu ser jag ut som om jag klätt ut mig till påskkärring(vilket jag ju gör varje påsk) De ankellånga byxorna blir ju sällan ankellånga på mig så jag brukar för det mesta sy upp byxorna själv.

I denna outfit har jag på mig en cape som är en av höstens trender likaså färgade strumpbyxor och stor väska med patchworkmönster(heter det så?)Bredvid har jag min favorittröja med rutiga inslag. Allt från HM utom jeanskjolen som är underdelen av en avklippt jeansklänning från MQ.

torsdag 11 september 2008

medmänsklighet tack!

Jag kände mig upprörd över tingens ordning och skrev i eftermiddags snabbt ihop en insändare till den lokala blaskan:

Nu kommer det bli tuffare tag mot de sjukskrivna.Nu skall de sjuka ut i arbetslivet till vilket pris som helst.
När de då går till arbetsförmedlingen konstateras att de är för sjuka för att platsa på arbetsmarknaden,alltså får de inte stämpla.
Av försäkringskassan får de kalla handen och när de förtvivlat undrar vad de skall leva av,får de svaret
- Du får väl gå till socialen då!
Att läkaren skrivit sjukintyg på att personen är sjuk spelar ingen roll. Försäkringskassan har egna expertläkare som utan att någonsin ha träffat den sjuke kan bestämma att personen är frisk och arbetsför.
Det finns ingen rim och reson och ingen logik i detta förfarande och en hårdhet,nonchalans och brist på empati som gör mig både ledsen och rädd.
Hur har det kunnat gå så långt att det är pengarna som så totalt styr att medmänskligheten helt glömts bort.
Hjärnorna bakom dessa åtgärder borde själva få känna på hur det känns att vara sjuk och känna sig helt maktlös,rädd och förtvivlad över framtiden.
Jag tycker att det är märkligt att inte fler reagerar för det behövs massiva protester!
Jag vill ha ett medmänskligt välfärdssamhälle,vill inte du?
Anna

Jag återkommer i morgon med lite mer "positiva" inslag.

tisdag 9 september 2008

Alla snubbar vill ju vara katt

Jag brukar alltid lyssna på musik i bilen. Just nu lyssnar jag på Monica Zetterlunds jazzfavoriter. När jag var yngre var dansbandsmusik och jazz det värsta jag visste. Dansbandsmusik har jag fortfarande lite svårt för,men för ett tag sen började jag att lyssna på Monica Zetterlund och märkte att det hade en lugnande nästan meditativ inverkan på mig.

När jag körde hem från jobbet och sedan mataffären med hundratals tankar i huvudet om både jobbet och hemmet(mest jobbet) så märkte jag efter ett tag att tankarna liksom skingrades och allt kändes så lätt. Jag fick en inre frid. Det här låter ju väldigt djupt men jag kommer att lyssna på mycket jazz framöver.
I dag har i alla fall vädret varit bättre,solen sken och vi har gått en liten skogspromenad med barnen. Jag bytte om till jeans då och när vi kom hem såg jag ut som ungarna med jordfläckar på knäna.

musse t-shirt Lindex,kofta HM,kjol Cubus

måndag 8 september 2008

Måndag igen

Ja,så var det måndag igen. Vädret har varit ruggigt hela dagen,fast det har inte varit så kallt. Jag har klätt mig i svart/grått/vitt som vanligt,fast murriga färger passar med murrigt väder. Nu tycker jag ju i och för sig att dessa färger är snygga men för omväxlings skull så har jag skickat efter en röd väska,röda rosörhängen och ett rött armband från HM,för att få lite mer färg. Ser fram emot detta paket i veckan!

tröja HM,byxor Lindex

söndag 7 september 2008

höstfärger

Jag älskar nagellack och har jättemånga. Det värsta är att jag inte hinner använda upp alla. Jag brukar dock ge bort en del till släkt och vänner. Nu har jag köpt några nya höstlack och även ett läppstift/läppglans från Maybelline.Nagellacken är mörklila och vinröda,två av dem är från HM och kostar bara 29 kr. Jag hoppas de är bra kvalite.

fredag 5 september 2008

egentid

I fredags skulle jag klippa mig och efteråt gick jag en stund på stan. I vanliga fall brukar jag tycka att det är roligt att gå på stan men nu irriterade jag mig på allt och det är inte riktigt likt mig. Jag irriterade mig på ungdomarna som hade lunchrast och stod överallt och flamsade. Jag irriterade mig på några medelålders manliga turister som satt på en bänk och skrattade. Jag tänkte att om de tittar när jag går förbi(och varför skulle de göra det förresten) så skulle jag stirra tillbaka länge. Sen när jag skulle prova kläder så var det en person i provhytten bredvid som snorade in hela tiden med några sekunders mellanrum. Jag fick anstränga mig för att inte öppna hennes provhytt,räcka henne ett papper och säga

- varsågod,snyt dig!
I vanliga fall är jag väldigt snäll och brukar ha gott om tålamod. Jag tror att detta kan bero på lagrad irritation som jag inte släppt ut. Det har varit strul på jobbet med schemat och annat.

Jag behöver nog ta det extra lugnt nu. En föreläsare,minns ej vem,sade en gång att man skulle boka in MÖTE i almanackan med jämna mellanrum. Detta möte var viktigt och det var möte med sig själv. Då kunde man bara sitta och tänka eller göra nåt annat roligt som man mådde bra av.
Jag tror jag skall boka in några såna möten framöver och då får annat ge vika.

Nu till något helt annat,jag skulle vilja ha ett råd från er. Tycker ni jag skall köpa denna kjol eller inte?
Jag vet inte om den kanske är för kort,annars gillar jag passformen och färgerna

kjol,t-shirt,strumpbyxor HM, kofta Cubus,skor Din Sko
Allt HM utom västen Lindex. Det syns ej på bilden men byxorna har snygga rutor.
Jag ville bara visa en bild på ett paket som min son slog in nyss. Hans kompis fyller år idag och skall få detta paket. Visst är den gullig!

onsdag 3 september 2008

höst

Nu börjar hösten så sakta smyga sig på. I måndags var det bara 3,5 grader varmt på morgonen,hu!
jag tycker det känns så vemodigt när hösten kommer. Jag tycker inte om tanken på att sommaren definitivt är över och att det är ett helt år kvar tills det blir sommar igen.

Jag har hört talas om såna där ljusterapirum där allting är vitt och lampor med ultraviolett ljus lyser. Jag tror jag skall ta och testa det i vinter. Det finns en tjej i vår stad som har ansiktsbehandlingar och just ett sådant rum man kan få sitta i 100 kr för en timme.
Vad som dock är positivt med hösten tycker jag är alla snygga höstkläder!
Klädmässigt tycker jag hösten är den roligaste årstiden.
Köpte en höstklänning på HM bilden blev mörk,därför ser den lite extra murrig ut.

måndag 1 september 2008

anonyma klubben

Jag såg på söndagsmorgon i tv 4 i söndags. Då var Lou Rossling gäst. Hon pratade bla om nåt som hon kallade anonyma klubben. När man var och handlade kunde man tex betala för en trisslott,glass eller något annat och be kassörskan att ge detta i gåva till nästa kund och berätta att det var från anonyma klubben. När man var på cafe kunde man köpa en kopp kaffe extra och expediten fick sedan bjuda den person som kom efter på kaffe och hälsa från anonyma klubben. Om man ville vara med i anonyma klubben behövde man inte alltid köpa något utan man kunde hjälpa människor på andra sätt ex hålla upp dörren eller bara visa med en enkel gest att man brydde sig.
Jag har fått Lou Rosslings bok tänd dina stjärnögon i present av min man. Den handlar bla om vad hon lärt sig i möte med barn(hon har jobbat som förskollärare) Jag har precis börjat läsa boken och den är så inspirerande och livsbejakande!
Jag rekommenderar den varmt.

Dagens outfit
Allting HM utom skorna Din Sko
 
Shopping och Mode Topplista Favoritlistan.se bloggping BloggRegistret.se Blogg listad på Bloggtoppen.se