fredag 31 oktober 2008

halloween

Idag har jag varit utklädd till häxa och vi har haft vår halloweenfest på skolan.
Teatern jag hade hittat på blev en succé och vi fick köra två föreställningar. Barnen skrattade gott när jag sade att jag skulle kamma mitt vackra silkeslena hår och kammen fastnade i håret,Jag fick använda tre kammar och varje gång en kam fastnade så ropade jag nåt hemskt som
- sabeltandade gråsuggor och skitiga ormblöjor!

Jag var helt slut när jag skulle åka och handla efter jobbet och började lägga ner mina varor i en annan kunds vagn,som tur var upptäckte jag det snabbt!
När jag sen stod i en lååång kö till kassan så var min väska borta!
Jag fick panik och tänkte att nu har jag kanske ställt väskan nånstans gud vet var. Så kom jag att tänka på att den kanske var kvar i bilen, så jag lämnade kundvagnen och rusade ut till bilen och som tur var så var den där!
När jag kom hem så blev jag glatt överraskad ett paket låg och väntade på mig i brevlådan. Det var från Hannah Stockholm och jag hade vunnit en av hennes tävlingar. Tack Johanna!

I helgen skall jag ta det lugnt,så jag blir"normal" igen.




Häxan Matilda


min vinst

onsdag 29 oktober 2008

Glömsk


När det är mycket omkring mig(som det är just nu) så glömmer jag lätt saker. Jag har en liten hjälpreda som heter lilla My. Hon har en lite undanskymd plats i rummet,men om det är något viktigt jag skall komma i håg så brukar jag sätta fram henne (precis vid väckarklockan) då vet jag att det är nåt viktigt jag måste komma i håg eller göra. Så ser hon ju så bestämd ut också!
I dag liknar jag nästan Lilla My i klädseln.
Lilla My
Topp Hm,kjol Åhlens,skor Din Sko

tisdag 28 oktober 2008

En ny vecka

I dag städade vi skolgården och klassrummen tillsammans med barnen. De var så duktiga på att hjälpa till. De lär sig att vara rädd om saker och att värna om miljön både ute och inne.

I eftermiddags var jag till lekstugan och inhandlade häxhår,häxnäsa och tandsvärta till fredsagens halloweenfest. Bilder kommer senare!
Alltihop secondhand,utom skorna Din Sko

söndag 26 oktober 2008

ledigheten går fort

Jag har varit ledig nu sen i torsdags,det har varit så skönt. Jag har städat,tvättat och så har jag skrivit en liten pjäs(med mig själv i huvudrollen) den heter häxan Matilda och jag tänkte att vi skulle spela upp den när vi har halloweenfest för barnen och de blivande förskoleklassbarnen kommer på besök,det blir ca 40 barn då och det kan ju passa bra med en teater. Jag hoppas att min arbetskollega och praktikanten nappar på idèn för jag har skrivit roller till dem med.
Sonen kom tillbaka från sin resa till Norge sent igår kväll. Han har varit på animationsfestival och visat upp sin film,som han och kompisen gjort,ljudkillen följde också med så dom var tre killar och så projektledaren. De var med i Norsk tidning ,så det var kul.
Idag blåser och regnar det,världens skitväder!
var inne och kollade Stockholm streetsyle och såg en jättesnygg outfit. Så här hade jag nog klätt mig om jag var en kille.

En del har jag fått,en del second hand. västen Lindex,scarf HM.

onsdag 22 oktober 2008

min mormor

Min mamma mailade mig och talade om att min mormor nog hade tyckt att jag var fin i min nya outfit och när jag tänkte på det så kom jag på att hon klädde sig ungefär sådär. Hon gillade knytblusar och kjolar,fast hennes var lite mer utsvängda. Hon var hemmafru och fast hon mest arbetade hemma hela dagarna så gick hon alltid omkring i skor med klack. Det värsta hon visste var tofflor,hon tyckte att man liksom hasade sig fram när man gick i tofflor. Hon var alltid fin och uppklädd,med fina smycken men hon sminkade sig aldrig. Hon sade att hon hade försökt sminka sig en gång men att det såg förfärligt ut så det gjorde hon aldrig om. Lite läppstift var allt hon använde och det tog hon bara på sig när hon skulle gå bort. Min mormor dog för några år sedan. Hon blev 91 år och hade ett långt och bra liv. Hon och morfar hade en mycket kärleksfull relation och det märktes att de respekterade varann. Varje månad gav morfar mormor hela löningen och hon tog väl hand om den och hushållade bra. Jag saknar min mormor för med henne kunde man tala om allt,problem och kärleksbekymmer och hon kom alltid med goda råd.
Till er som fortfarande har er mormor i livet: ta vara på tiden och umgås och lär känna er mormor,en dag är det för sent!

Har fortsatt fynda på loppis,nya är dessa häftiga brallor!
Skall bara sy upp byxbenen så de inte åker ner.

topp HM,halsband Cubus,byxor Loppis

måndag 20 oktober 2008

tanten är tillbaka

Jag blev positivt överraskad när jag läste senaste CHIC ett uppslag med rubriken tanten är tillbaka fångade mitt intresse. Så snyggt! och precis min stil!
I dag var jag en sväng på röda korset och fyndade lite "tantkläder" och en helt underbar tantväska. Blusen var visserligen i storlek 40 men med ett spetslinne på passade den bra!
Skall åka på fler loppisar i dagarna och försöka fynda!
Allt fyndat på röda korset utom plommonfärgad omlottkjol HM och skor Din Sko.

onsdag 15 oktober 2008

förkylning

Det har inte blivit så mycket bloggande för min del på sista tiden. Har ju börjat jobba heltid och har dessutom dragit på mig en förkylning. När jag kom hem från jobbet idag hade jag 38.1 i feber. Jag hade mått dåligt och fryst hela dagen. I morgon tänker jag stanna hemma,men åker nog på att skjutsa min man till flyget. Får hoppas att jag är kry igen tills på fredag.
Alltihop Cubus,utom topp HM,strumpor Lindex,skor Din Sko

torsdag 9 oktober 2008

utmaning

Jag har blivit utmanad av nergårds-emma om mina köpvanor mm. Jag brukar handla smink och kläder för ungefär 1000 kronor i månaden. Ibland blir det lite mer men sällan för mindre. Mitt bästa fynd denna månad är min plommonfärgade omlottkjol som efter lite justeringar blivit en billig favorit(jag fick den ju)
Detta år har jag bara köpt två par nya sommarskor och om jag fick 1000 kronor skulle jag nog köpa några tröjor och koftor till,kanske en kjol också.
När det gäller vinterjackor så vill jag nog inte spendera mer än 1000 kronor. Jag tycker nog att jag shoppar lite för mycket ibland och försöker mörka lite för min man dvs jag visar inte upp precis allt. Jag skall försöka bli lite mer sparsam.
gårdagens "mörka" outfit



tröja och blommig scarf JC,jodphurst Lindex

tisdag 7 oktober 2008

hemlig kompis

För någon vecka sedan fick barnen i klassen varsin hemlig kompis,som de skulle vara extra snälla emot. I slutet av veckan avslöjades vem som var vems hemliga kompis. Nu har vi infört samma sak i arbetslaget. I dag fick vi dra varsin lapp med namn på en arbetskamrat. nu har vi några veckor på oss att vara lite extra snälla mot vår hemliga vän och sen kommer vi att få en ny. jag har redan varit och köpt en liten påse med naturgodis att ge min hemliga kompis redan i morgon!Har ni nåt bra tips på vad man kan göra för att glädja sin arbetskamrat extra mycket?
Dagens outfit:
Alltihop Cubus

lördag 4 oktober 2008

helg

Så var det helg igen. Igår kväll somnade jag mitt i Idol före klockan 9 jag var helt slut efter denna vecka. Idag har jag städat och tvättat flera timmar och i kväll skall jag ta det lugnt och hoppas att jag orkar hålla mig vaken nog att se nåt bra på tv,nån som har något bra tv program tips?
Orkar jag kanske jag gör lite smulpaj. Här kommer fredagens outfit.

Kofta Cubus,t-shirt Lindex,kjol Åhlens

torsdag 2 oktober 2008

insikt nr 1


man kan inte vara alla till lags
Det gäller både i arbetslivet och privat. Jag har själv försökt så jag vet av erfarenhet att det är en omöjlighet. Hur man än försöker så finns det ändå någon eller några som är missnöjda och den som mår allra sämst är du själv,så det är ingen ide att ens försöka.
Så man får lära sig att stoppa bomull i öronen och skaffa sig lite teflon på utsidan.
Har du tex märkt att alla i din omgivning gör allt för att vara dig till lags?
inte?
nä,och du behöver inte vara andra till lags till vilket pris som helst.
eller som Mona Sahlin sa i en intervju en gång
Nuförtiden är inte det viktigaste att vara omtyckt av alla utan att få respekt.

Allt HM,utom koftan Lindex och strumpor Ica Maxi
 
Shopping och Mode Topplista Favoritlistan.se bloggping BloggRegistret.se Blogg listad på Bloggtoppen.se